De eigenaar stopt de bedrijvigheid in het voormeld onroerend goed, zonder evenwel zijn gehele bedrijvigheid te stoppen. Het goed wordt verkocht volgens de procedure “verkoop uit de hand aan de hoogstbiedende”. Op dit ogenblik is de koper nog niet gekend.
Na de biedingstermijn wordt met diegene die het hoogst aanvaardbare bod heeft uitgebracht een verkoopbelofte getekend, indien deze wordt gelicht binnen termijn volgt de eigendom overdragende akte nadien.
Zowel POM-Limburg als Vlaio werden aangeschreven. Vlaio bracht reeds advies uit, POM-Limburg heeft bijkomende informatie opgevraagd.
In het verkoopreglement en de akte zullen de voorwaarden van activiteit en tewerkstelling worden opgenomen.
Er dient een erfdienstbaarheid opgenomen te worden in de verkoopakte zowel ten behoeve van perceel 1260/02A als 1260/02B. Fluvius dient geconsulteerd te worden bij het opstellen van de voorwaarden voor de erfdienstbaarheid. Het betreft zowel een boven- als ondergrondse erfdienstbaarheid (doorgang en leidingen). Op het splitsingsplan wordt, de erfdienstbaarheid van doorgang ingetekend tegen de perceelsgrens i.p.v. over de bestaande dienstweg. De zone waarop dit nu ingetekend wordt is grasveld en afgesloten met draad. De draadafsluiting aan de straatzijde zou daarom open gemaakt moeten worden als niet langer van de dienstweg gebruik gemaakt kan worden.
De stad Beringen kan akkoord gaan met de afstand van het recht van terugkoop. Alvorens over te gaan tot de verkoop dient de verkoper de toestemming hiervan te vragen aan de stad Beringen (artikel 11 van de akte). De stad Beringen beschikt momenteel niet over alle informatie om een goedkeuring te geven. Zo ontbreekt de informatie van de koper, de economische activiteit en de graad van tewerkstelling. Oorzaak hiervan is de gekozen procedure van verkoop. De stad Beringen kan hierdoor geen toestemming verlenen maar kan wel akkoord gaan met de opstart van de verkoopsprocedure en zal, wanneer de koper is gekend, haar toestemming geven gebaseerd op de nu nog ongekende factoren. Minstens moeten de bijzondere verkoopvoorwaarden zoals opgenomen in de verkoopakte d.d. 12 mei 2000 in de nieuwe akte van verkoop opgenomen worden.
De bijzondere verkoopvoorwaarden zoals vastgelegd in de verkoopakte d.d. 12 mei 2000 zijn van toepassing.
De gemeenteraad gaat akkoord met de opstart van de verkoopprocedure en wenst geen gebruik te maken van het recht van terugkoop van een gedeelte van de terreinen en gebouwen gelegen te Korspelsesteenweg 75 te 3580 Beringen (lot 1 zoals aangeduid op het meetplan van Landmeterskantoor Van Eester BVBA dd. 8 februari 2023).
Alvorens over te gaan tot de verkoop dient de verkoper de toestemming hiervan te vragen aan de stad Beringen (artikel 11 van de akte). De stad Beringen beschikt momenteel niet over alle informatie om een goedkeuring te geven. Zo ontbreekt de informatie van de koper, de economische activiteit en de graad van tewerkstelling. Oorzaak hiervan is de gekozen procedure van verkoop. De stad Beringen kan hierdoor geen toestemming verlenen maar kan wel akkoord gaan met de opstart van de verkoopsprocedure en zal, wanneer de koper is gekend, al dan niet haar toestemming geven gebaseerd op de nu nog ongekende factoren. Minstens moeten de bijzondere verkoopvoorwaarden zoals opgenomen in de verkoopakte d.d. 12 mei 2000 in de nieuwe akte van verkoop opgenomen worden.
Er dient een erfdienstbaarheid opgenomen te worden in de verkoopakte zowel ten behoeve van perceel 1260/02A als 1260/02B. Fluvius dient geconsulteerd te worden bij het opstellen van de voorwaarden voor de erfdienstbaarheid. Het betreft zowel een boven- als ondergrondse erfdienstbaarheid (doorgang en leidingen). Op het splitsingsplan wordt de erfdienstbaarheid van doorgang ingetekend tegen de perceelsgrens i.p.v. over de bestaande dienstweg. De zone waarop dit nu ingetekend wordt, is grasveld en afgesloten met draad. De draadafsluiting aan de straatzijde zou daarom open gemaakt moeten worden als niet langer van de dienstweg gebruik gemaakt kan worden.